logo-miniMenú
Patents by Pita Barcelona

Time Setting Mechanism

El 2004, Aniceto va llançar la seva primera patent, el Pita-TSM (Time Setting Mechanism), una completa remodelació del tradicional sistema de corda i posada en hora, aïllant dins el moviment els components encarregats de mantenir el temps, de els encarregats en la posada en marxa i hora del rellotge.

El canvi visual extern més aparent en un rellotge de Pita Barcelona, és l'absència de corona. Però són les implicacions mecàniques, i les seves noves aplicacions, les que separen aquesta invenció de la resta.

Des que l'origen de la rellotgeria en un rellotge, el control del temps, la posada en hora i posada en marxa són tres funcionalitats que estan estretament interconnectades, i aquest fet planteja diversos problemes i limitacions. Un apareix en ajustar el temps cap enrere, ja que l'usuari des de la corona aplica una força oposada a la direcció normal dels engranatges, eventualment detenint el moviment. Una segona limitació és el bloqueig del moviment dins de la caixa: eliminant aquesta restricció, es fa realitat un tourbillon a càmera lenta com el Carousel, el qual tot el moviment gira al seu propi eix dins de la caixa. I un tercer gran problema ha estat la necessitat de connectar físicament la corona al moviment mitjançant una sèrie de components, afegint necessitat de manteniment extra, però sobretot perforant la caixa per a la corona i eliminant l'estanquitat.

Aquesta última qüestió té un impacte crític en els rellotges de busseig. L'aigua i l'aire sempre poden viatjar de l'exterior de la caixa al seu interior a través del forat de la corona, arruïnant la mecànica. I les solucions parcials com ara corones cargolades o juntes no eliminen el problema, simplement ho minimitzen: les juntes necessiten ser reemplaçades constantment i la corona pot ser accidentalment deixada descaragolada. Això fa que la qüestió de l'entrada d'aigua sigui un problema comú, ja que l'arrel del problema encara no ha estat resolt.

Remote Transmission

La nostra segona patent Pita-RT (Remote Transmission) aborda precisament aquest problema. Construïda sobre els fonaments de Pita-TSM, compta amb un engranatge magnètic d'última generació que s'ajusta a distància, sense contacte físic, la posada en hora i marxa del rellotge. Amb aquest sistema creat el 2005, tots els components no implicats en el manteniment horari dins del moviment s'eliminen, i es reemplacen per nous elements a la caixa de funcionalitat extra (smart case).

Un engranatge magnètic que es troba en el disc extern TSM (la nostra corona especial) es connecta a un engranatge magnètic intern, el que permet la transmissió de moviment a una distància sense necessitat de perforar un forat a la caixa per a la corona. Els engranatges magnètics estan blindats perquè la força del magnetisme sigui dirigida i sense un efecte negatiu sobre l'espiral o altres parts sensibles. Els problemes amb l'aigua s'eliminen per complet, i la vàlvula d'alliberament d'heli tampoc és necessària, ja que no entra aire i no hi ha necessitat d'alliberar gas des de l'interior. I com no s'utilitzen juntes per evitar la fuita d'aigua, no hi ha necessitat de reemplaçar i reparar les juntes o comprovar la resistència a l'aigua.

Els nous models Steam i Oceana són les nostres últimes creacions amb aquesta tecnologia. Resistència a l'aigua de fins a cinc mil metres, on els problemes d'entrada d'aigua i manteniment són una cosa del passat.


pita@pita.es